Deze pagina bevat links naar overwegend Nederlandstalige sites betreffende beeldpuzzels. Het is zeker niet volledig, maar geeft een goed beeld van de informatie die beschikbaar is.


PUZZELBOEKEN
Om Maaiko Beeldpuzzels te kunnen gebruiken heeft u beeldpuzzels nodig. De puzzelboeken met beeldpuzzels kunt u kopen in de boekhandel of bestellen via het internet.

 • Op de website van Denksport vindt u drie soorten puzzelboeken: Denksport Japanse puzzels, Denksport Japanse puzzels pocket en Denksport Japanse puzzels XXL.
 • Griddlers.net – iGridd Boeken verkoopt boeken met beeldpuzzels in pdf formaat.

WEBPAGINA'S MET BEELDPUZZELS
Een andere bron voor beeldpuzzels is het internet zelf. Hieronder volgen enkele websites.

 • Conceptis puzzles Pic-a-Pix bevat beeldpuzzels en een animatie van een demonstratie hoe een beeldpuzzel op te lossen. Daarnaast is er een pagina met een tekstuele uitleg over het oplossen van beeldpuzzels.
 • CWI - Japanse Puzzels bevat diverse eenvoudige beeldpuzzels.
 • Elkspel.nl (Armor Picross) bevat verschillende online beeldpuzzels tot een maximum van 25 x 25 vakken.
 • Goed begin Japanse Puzzels bevat een korte uitleg over beeldpuzzels. Ook zijn er links naar online beeldpuzzels, die te vinden zijn op Play Tsunami, zie daar. Sommige links in de lijst verwijzen niet naar beeldpuzzels, maar naar advertentiepagina’s.
 • Goobix bevat een zeer uitgebreide verzameling beeldpuzzels van diverse groottes. Ze zijn allemaal in zwart-wit. Ook is er een korte uitleg en een simpele tutorial op de website.
 • Griddlers.netLogic puzzles bevat veel beeldpuzzels (griddlers genoemd) en een leuke variant met zes zijden (triddlers genoemd). Dit is de meest actieve site bij mij bekend en dagelijks worden er nieuwe beeldpuzzels toegevoegd door gebruikers.
 • Nonograms – online bevat beeldpuzzels tot een maximum van 25 x 25 en een korte uitleg van de regels.
 • Play Tsunami bevat heel veel beeldpuzzels tot een maximum van 30 x 30 vakken die online zijn op te lossen. Er wordt gewerkt met veel kleuren. Ook bevat het een programma dat gebruikt kan worden om beeldpuzzels offline op te lossen. Dit programma checkt eerst of nieuwe beeldpuzzels opgelost kunnen worden, maar is daarin beperkter dan Maaiko Beeldpuzzels.
 • TUE - Japanse Puzzels is identiek aan de site van het CWI.
 • Walt’s Jungle Studio Nederland bevat een korte uitleg over het oplossen van beeldpuzzels en een link naar andere sites.

STARTPAGINA'S
De volgende pagina’s zijn zelf ook ‘startpagina’s’ met links naar andere sites met informatie over beeldpuzzels. Ik heb de relevante links op deze sites overgenomen.


OFFLINE SOFTWARE
Op deze sites vindt u software waarmee u offline beeldpuzzels kunt oplossen, vergelijkbaar met Maaiko Beeldpuzzels.

 • Moerman: Japanse puzzels oplossen in Perl bevat een programma dat beeldpuzzels oplost.
 • Play Tsunami bevat een programma dat gebruikt kan worden om beeldpuzzels offline op te lossen. Naast veel bestaande beeldpuzzels is het mogelijk om eigen beeldpuzzels in te voeren. Het programma checkt echter eerst of nieuwe beeldpuzzels opgelost kunnen worden, maar is daarin beperkter dan Maaiko Beeldpuzzels. Als dit niet het geval is, dan is het niet mogelijk om de beeldpuzzel verder in te voeren en zelf op te lossen.
 • T&O Japanse Puzzels bevat een gratis te downloaden programma om beeldpuzzels op te lossen. Dit programma draait echter niet op Windows 7. Tevens is er een pagina met een eenvoudige uitleg over het oplossen van beeldpuzzels.

UITLEG BEELDPUZZELS
Deze pagina´s bevatten een uitgebreide uitleg over het oplossen van beeldpuzzels.


WEETJES OVER BEELDPUZZELS


Kent u nog een pagina met informatie over beeldpuzzels, stuur dan een mail met de link naar de website naar mij en ik zet het erbij.